Samstag, 26. Juli 2014

Queller Salat- Deniz börülcesi salatasi



Zutaten:
(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)

Ca. 500 g Queller
3-4 Zehen Knoblauch
½ Tasse Olivenöl
Saft non 1 Zitronen
Queller  waschen, in kochendes Wasser geben und ca. 15 Minuten kochen. Bitte kein Salz in das Wasser geben, da Queller sehr salzig ist. Nun unter kaltes Wasser halten, da Queller stängeln hat, müsst ihr diese trennen. Queller von der Wurzel festhalten und mit der anderen Hand das Fruchtfleisch wie auf dem Foto zu sehen ist runterziehen. Knoblauch  pressen, mit dem Saft der Zitronen und dem Olivenöl vermischen und über die Queller geben und verrühren.
Sehr wichtig: Immer noch kein Salz hineingeben.


 


























Deniz börülcesi salatasi
1-2 bag deniz börülcesi
3-4 dis sarimsak
½ cay bardagi Zeytinyagi
1limonun suyu
Deniz börülcelerinin camurlu olan kisimlarini kesip iyicene yikayin.Kaynamakta olan suya atip 15 dakika kadar haslayin,cok fazla haslamayin,arada bir kontrol edinki biraz diri kalsinlar kesinlikle suyunuza tuz eklemeyin, cünkü deniz börülcesi  yeterince tuzludur. Hasladiktan sonra hemen soguk suyun altina tutun.
Börülcenin icinde sert dallari vardir, bunlari ayiklamak icin sapindan tutup asagi dogru siyirarak börülceleri dallarindan ayirin.Sarimsaklari ezin,zeytinyagi,  iki limonun suyuyla karistirip börülcelerin üstüne dökün ve tekrar karistirin. Afiyet olsun
Not: kaynadiktan sonrada tuz eklemeyin
                                    

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen